Heli Koistinen

Saamani palautteen mukaan olen iloinen, aito ja energinen. Joku on myös sanonut minun olevan ”räväkkä lady”, jonka kanssa on kivaa tehdä töitä. Suonissani virtaa osuus karjalalaista verta. Ilmeisesti tämä seikka on osaltaan vaikuttanut siihen, että ammattia ja opiskelualaa valitessa totesin ”ihmisten olevan minun juttu”. Kasvatustieteiden opiskelu ja myöhemmät lisäopinnot antoivat eväät henkilöstön ja osaamisen kehittämiseen ja vuosien myötä kasvavaan konsernitason vastuuseen.

NOUSUKIIDOSSA KEHITTÄJÄNÄ

Opintojen jälkeen tein kehittämistyötä kahdessa kansainvälisessä yrityksessä – matkapuhelinbisneksessä ja tunnetussa brändibisneksessä kemian alalla. Tuolloin tutuksi tulivat kehittämisen olennaiset työt, mallit, työkalut ja välineet. Olen kehittänyt johtamista, kulttuuria ja kerännyt palautetta sekä fasilitoinut tiimejä ja työskennellyt johtoryhmissä.  Usein sanonkin, että ”kehittämisessä ei sellaista osaa ole, josta en jotain tietäisi”. Ja se mitä en tiedä – sen minä selvitän.

Kunnes eräänä päivänä...

Työurani ehkä merkittävin kokemus – coach-opintojen ja coaching-työn ohella – oli se, kun minut yllättäen irtisanottiin YT-neuvotteluiden tuloksena - yhdessä yli 60 muun kanssa. Sain HR-ammattilaisena kokea, miltä tuntuu muutos jota ei ole itse alkuun pannut! Kävin läpi tunteiden vuoristoradan, muutosmyrskyn tyylilleni ominaisen nopeasti ja kolmantena päivänä shokki-uutisesta näin työpaikalle ajaessa auringon paistavan. Tajusin, että tämä muutos on minulle kääntyvä voitoksi ja voimavaraksi – kunhan aikaa hieman kuluu.

VUOSI SIINÄ MENI

Vuoden aikana kävin läpi muutosvaihetta, opiskelin uusia asioita ja pohdin coachin kanssa vaihtoehtojani. Jälkikäteen kuulostaa loogiselta, mutta ei se siltä tuolloin tuntunut! Hyvien päivien ja tulevaisuudenuskon joukossa oli monta hetkeä, jolloin koin epävarmuutta, epäonnistumista, pelkoa, syyllisyyttä ja niin edelleen. Mutta jälkikäteen on todettava: En olisi voinut parempaa koulua käydä kuin tämä kantapääopisto!

Kasvun paikkani johti minut yllättäviin tilanteisiin, kohtaamisiin ja kokemuksiin. Olen oppinut hurjasti kiitollisuutta ja nöyryyttä. Olen oppinut, mitä on olla todellinen johtaja. Olen oppinut sen voiman, mikä on toisiaan kannustavissa ihmisissä. Olen oppinut kuuntelemaan ja kuulemaan – myös itseäni.  

OOTKO HULLU? YRITTÄJÄKSI?

Ulkopuoleltani alkanut muutos johti minut yllättäviin tilanteisiin, kohtaamisiin ja kokemuksiin. Päädyin yrittäjäksi siksi, että näin sain tehdä monipuolisesti sitä mitä rakastin. Yritykseni Eloinnin täyttäessä vuoden, minut pyydettiin johtamaan Suomen suurinta coaching-yhdistystä. Otin tehtävän vastaan uteliaana ja havaitsin pian, kuinka mielenkiintoista, motivoivaa – ja haastavaa – on johtaa vapaaehtoisuudelle perustuvaa ammattilaisten yhteisöä. Mutta oi kuinka minä nautinkaan edistää viisaiden coachien kanssa coachingin asiaa!

MUUTOSMATKAN 3 SUURINTA OPPIA

Sanotaan, että mikään ei kasvata kuten epäonnistumiset ja niistä selviäminen. Minä opin muutoksessa paljon sellaista, mitä ei kirjoista opi. Ehkä tärkeimmät opit olivat:

  1. Ilolla tekemisen merkitys
  2. Muutososaaminen eli resilienssi
  3. Henkilökohtainen ihmisenä kasvu

Jälkeenpäin näen monta asiaa selkeämmin. Olen rauhoittunut ja muutoshakuinen yhtä aikaa. Osaan muutoksenkin keskellä hengittää vaikka vauhti välillä nousisikin. Nautin erilaisuudesta ja olen päivittäin kiitollinen niistä ihmisistä, jotka auttoivat minua silloin, kun sitä tarvitsin. Olen työssäni ollut kannustamisen kannattaja, mutta tässä kohdin erityisen syvän nöyryyden ja yhteistyökumppani-kiitoksen paikka: minä olen minä vain suhteessa teihin! Kiitos!

TÄSSÄ JA NYT

Muutoksen keskellä tärkeää on yhdistää oma kokemus/osaaminen, helikopterinäkyvyys ja nykyhetkessä tekeminen. Minun ydinosaamistani on kehittäminen (HRD), coachaaminen, fasilitointi, muutos, johtaminen ja positiivinen asenne/energia. Tälläisen tekemisen tavan ja osaamisen – takuulla – saat käyttöönne vain minulta. Kysy lisää ja kokeile!

Kysy tarjousta

Ota meihin yhteyttä

Eloinn virittää osaamisenne ja energianne sopivaan vireeseen! Kun tarvitset kehittämisen osaajaa, muutoksen sparraajaa, aitoa ja osaavaa coachia, ihmistuntijaa ja johtajaa, ota yhteys – tänään!

ELOINN OY
+358400347070
heli.koistinen@eloinn.fi